Meniu Cautare

Pentru a schimba aroma binecunoscuta a cartofilor prajiti, va sugeram sa ii asezonati cu Vegeta in timpul pregatirii. Serviti acesti gustosi cartofi prajiti ca fel principal sau ca gustare, cu diferite sosuri.

Ingrediente

1 kg cartofi
1-2 albusuri de ou
1 lingura Vegeta
½ lingurita piper
1 lingura faina
ulei pentru prajit

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Simplu 6 Persoane40 min

  • 1 Cartofii se curata de coaja si se taie in felii groase de 1 cm.
  • 2 Se feliaza pe lungimea cartofilor, fasii de 0.5 - 1 cm.
  • 3 Se bat usor albusurile de ou cu o furculita, se adauga Vegeta, piper si se toarna amestecul peste cartofii pregatiti.
  • 4 Se amesteca bine si se stropesc cu faina.
  • 5 Se pun la prajit cartofii, pana devin galbeni aurii.

Sfaturi

Cartofii prajiti devin mai gustosii daca se presara Vegeta cand sunt foarte fierbinti. Daca doriti cartofi prajiti mai gustosi si crocanti, acestia se acopera cu o crusta de albus de ou, piper, Vegeta si putina faina, prajindu-se ca de obicei intr-o baie de ulei.

Portii

Se pun cartofii prajiti pe servete de hartie, pana se absoarbe uleiul, si se servesc cu ketchup sau alte condimente.

Share