Inainte de a aseza pe gratar ciocanelele de pui, sau orice alta parte din pui, este foarte important sa crestati carnea adanc pentru a permita caldurii sa patrunda carnea uniform, pana la os.
Ingrediente
- 1 kg ciocanele de pui
- 1 plic plic Vegeta condiment lichid universal pentru marinare (75 ml)
- Sos:
- 1 ceapa rosie (mare)
- 30 g unt
- 1 lingura faina alba
- 1 lingura mustar
- 300 ml lapte
- ½ lingura Vegeta
- piper
- sare
Am folosit
Vegeta Condiment lichid universal pentru marinare
Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!
Complexitate medie 4 Persoane 50 min
- 1 Cu un cutit ascutit, crestati partea de jos a fiecarui ciocanel de pui langa os pentru a permite caldurii de la gratar sa ajunga peste tot. Adaugati Vegeta condiment lichid universal pentru marinare peste ciocanele si lasati-le timp de 30 de minute la marinat pentru a aromatiza carnea.
- 2 Asezati pe gratarul incins ciocanelele si coaceti-le timp de 10-12 minute pe fiecare parte, intorcandu-le din cand in cand.
- 3 Pentru a prepara sosul, taiati ceapa marunt si sotati-o pe foc in putin unt aproximativ 10 minute.
- 4 Puneti faina, adaugati lapte si amestecati bine si cu grija cu un tel.
- 5 Cand sosul ajunge la fierbere, adaugati mustarul si Vegeta, asezonati cu sare si piper dupa gust si fierbeti la foc mic pana cand sosul ajunge la consistenta dorita.