Meniu Cautare

Pentru a preveni lipirea pestelui de gratar, ungeti gratarul cu ulei de masline inainte sa asezati pestele si folositi doua spatule pentru a intoarce pestele.

Ingrediente

1,5 kg dorada (4-6 buc de peste)
4 catei de usturoi
150 ml ulei extravirgin
sare
1 crenguta de rozmarin
1 legatura de patrunjel
1 lingura Vegeta

Salata:
600 g cartofi
150 g ceapa verde
50 ml otet balsamic
100 ml ulei de masline
sare
piper negru boabe

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 6 Persoane 60 min

  • 1 Combinati o lingura de Vegeta cu ulei de masline si mixati bine. Frecati pielea pestelui cu acest amestec. Asezati dorada pe gratarul incins ungand din timp in timp pielea pestelui cu crenguta de rozmarin inmuiata in acest amestec.
  • 2 Intre timp, preparati pesto. Tocati marunt usturoiul, adaugati frunzele de patrunjel tocate si puneti totul in blender, amestecand pana iese o pasta.
  • 3 Cartofii se fierb in coaja, iar cand se racesc, se curata de coaja. Adaugati ceapa verde taiata rondele peste cartofii fierti taiati felii, dupa care stropiti cu ulei de masline si otet balsamic.
  • 4 Peste dorada pregatita la gratar se presara patrunjel si pesto preparat mai devreme.
  • 5 Se serveste cu salata de cartofi.

Mici secrete

Intotdeauna adaugati putina sare in apa in care fierb cartofii pentru ca sarea scoate dulceata din cartofi. Cartofii fierti in apa fara sare sunt foarte dulci.