Meniu Cautare

Amidonul din cartofi este cel mai bun atunci cand trebuie sa facem gnocchi. Puteti afla daca soiul de cartof ales este potrivit pentru a prepara gnocchi, taind o felie dintr-un cartof.Daca vedeti un lichid alb ce se lipeste de cutit, acesta este amidonul din cartof suficient prepararii. Daca acest lichid este translucid, atunci mai aveti nevoie de putina faina pentru prepararea de gnocchi.

Ingrediente

150 ml ulei de masline extravirgin
600 g creveti (sau cozi de creveti)
1 lime
1 lingura capere (5 g)
4 catei de usturoi
100 g ciuperci champinion
150 g ciuperci porcini
20 ml brandy aramiu
1 cub baza de mancaruri cu gust de legume
200 ml rosii pasate
100 ml smantana light
Boabe de piper negru
2 linguri Vegeta Mediteranean

Pentru gnocchi cu cartofi:
Aproximativ 1kg de cartofi
300-350 g faina alba
2 oua
100 g unt
2 linguri sare
1 varf de cutit de nucsoara

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane 90 min

  • 1 Presarati peste creveti Vegeta Mediteranean si lasati la marinat.
  • 2 Adaugati 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si prajiti crevetii marinati. Stoarceti o lamaie peste creveti, adaugati caperele si usturoiul tocat. Cand crevetii sunt gata, adaugati ciupercile porcini si champinion taiate felii, peste care turnati coniacul aramiu si un cub de baza pentru mancaruri cu gust de legume. Acoperiti cu apa, aduceti la fierbere, adaugati rosiile pasate si fierbeti cateva minute. Incorporati smantana in sos si asezonati cu boabe de piper negru.
  • 3

    Gnocchi cartofi:

  • 4 Fierbeti cartofii, curatati-i si dati-I pe razatoare cat sunt inca calzi. Adaugati untul si lasati-i sa se raceasca inainte de a incorpora oualele, faina, sarea si nucsoara. Framantati usor pana devine un aluat moale.
  • 5 Pe o suprafata cu faina, portionati aluatul si formati gnocchi dupa cum doriti. Gnocchi sunt gata atunci cand, la fiert, se ridica la suprafata. Clatiti-i si scurgeti-i bine.

Portii

Serviti cu gnocchi fierti.