Meniu Cautare

Acest preparat si-a primit numele dupa recipientul in care se gateste, care nu trebuie sa fie prea lat, dar nici prea adanc.

Ingrediente

200 g file de curcan
3-4 catei de usturoi
230 g ceapa
150 g orez
200 ml vin alb
1 lingura sofran
1 lingura patrunjel maruntit
Sare
Piper
250 g rosii
150 g mazare
100 g fasole verde
100 ml ulei de masline
300 g creveti (decorticati)
150 g langustine
300 g cocktail de fructe de mare
200 g midii
150 g anghinare
250 g ardei paprika rosu
100 g bete de telina
1 lingura Vegeta
La servire:
Parmezan ras

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 6 Persoane 50 min

  • 1 Taiati curcanul in bucati mici si curatati midiile. Taiati marunt betisoarele de telina, ceapa si usturoiul. Taiati fasolea verde in bucati mai mici si gatiti-o cu mazare.
  • 2 Sotati curcanul in ulei incins pana cand devine maroniu pe fiecare parte. Scoateti-l pe o farfurie si tineti-l la cald.
  • 3 Sotati ceapa, usturoiul, ardeiul, telina si rosiile decojite in uleiul ramas. Adaugati si putina apa, iar dupa, se mai fierbe putin timp.
  • 4 Adaugati curcanul, midiile, crevetii, langustinele, fructele de mare, anghinarele taiate in sferturi, mazarea si fasolea verde. Turnati deasupra vin alb, Vegeta, sofran, putina sare si piper.
  • 5 Gatiti totul pentru 15 minute intr-o oala acoperita, fara sa amestecati, la foc mic. La final, adaugati orezul si patrunjelul si mai dati i clocot.

Portii

Paella se serveste cu parmezan ras deasupra.