Pieptul de curcan la cuptor contine doar 1% grasime si, prin urmare, o sursa de proteine recomandat pentru copii si bolnavi. Are un procent ridicat de proteine (21-22%) si este usor de digerat si potrivit pentru persoanele in varsta.
Ingrediente
- 800 g piept de curcan (intreg)
- 100 g sunca
- 100 g stevie
- 200 g morcovi
- 40 g unt
- sare
- un praf de piper boabe negru
- 1 lingura Vegeta
- Piure de legume:
- 500 g cartofi
- 1 varza mica (cam 500g)
- sare
- un praf de piper boabe negru
- 100 ml ulei de masline extravirgin
- 2 catei de usturoi
Am folosit
Clasic
Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!
Complexitate medie 4 Persoane 60 min
- 1 Folositi un cutit ascutit pentru a separa pieptul de curcan si a forma o friptura mare. Acoperiti-o cu o folie transparenta si bateti-o cu grija cu un ciocan. Folia va face ca pieptul de curcan sa nu se rupa.
- 2 Se presara o lingura de Vegeta peste pieptul de curcan si un praf de piper. Peste piept se aseaza feliile de sunca, frunzele de stevie date intr-un clocot si feliile de morcov, dupa care se ruleaza. Untul topit se adauga peste legume. Se inveleste rulada in folie de aluminium, pe pune in tava de copt, se adauga putina apa si se da la cuptorul incins la 200° C timp de aproximativ 40 de minute.
- 3 Intre timp, se spala si curata cartofii, se taie in sferturi si se pun intr-o oala cu apa sarata fierbinte.
- 4 Atunci cand cartofii sunt facuti pe jumatate, se adauga varza taiata si se continua pana cand fierb toate. Se scurge apa de gatit, se adauga usturoiul tocat fin la legume, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga uleiul de masline. Se foloseste o lingura de lemn pentru a a zdrobi legumele.
- 5 Ruloul se aseaza pe platou taiat in felii peste care se adauga sosul din tava. Se serveste cu cartofi si varza.