Meniu Cautare

Prajiti pestele dupa ce ati pregatit deja garnitura de legume si sosul

Ingrediente

1-1,5 kg somon
2 legaturi de marar
2 linguri Vegeta
ulei pentru prajit

Sos:
100 g telina - radacina
1 lingura Vegeta
piper alb - pudra
2 linguri suc de lamaie
2 lingurite faina alba
100 g unt
100 g patrunjel - radacina
100 g nap turcesc
100 g pastarnac
100 g morcov
2 linguri marar proaspat tocat

Garnitura:
350 g palarii de ciuperci

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 8 Persoane 60 min

  • 1 Spalati fileuri de somon, uscati-le si presarati-le cu Vegeta.
  • 2 Pe partea de jos a vasului de portelan aranjati o ramura de marar, deasupra puneti fileurile de somon, apoi restul de marar si acoperiti vasul cu o folie.
  • 3 Puneti o greutate pe somonul acoperit si apoi lasati-l in frigider peste noapte.
  • 4 Taiati pestele in bucati mai mici si prajiti-l in ulei pe fiecare parte, aproximativ 5 minute.
  • 5 Curatati legumele radacinoase si puneti-le la fiert in apa clocotita (trebuie sa fie suficienta apa astfel incat sa acopere legumele). Se adauga Vegeta si se lasa la foc mic pana se inmoaie, dupa care se scurge.
  • 6 Se amesteca cu unt, faina diluata in apa, suc de lamaie, piper alb si aproximativ 200 ml de apa in care s-au gatit legumele. Se fierbe totul pentru cateva minute.

Portii

Serviti somonul cu sos si ciupercile prajite.