Meniu Cautare

Cea mai tonica si economica parte a curcanului este usor de procurat astazi, astfel, copanele de curcan odata atat de greu de obtinut, cuprind acum multe retete noi, simple si deloc scumpe. Asa este si aceasta reteta, recomandata pentru zilele de toamna si iarna.

Ingrediente

2 copane de curcan (800gr)
sare
piper
nucsoara
100 g morcovi
100 g radacina de patrunjel
100 g telina
patrunjel
1 ceapa
6 linguri ulei
2 frunze de dafin
cimbru
250 ml vin alb
2-3 linguri otet
4 linguri hrean
1 lingura Vegeta Gust de Gaina

Am folosit

Gaina

Gaina

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane90 min

  • 1 Se taie ceapa feli, iar morcovul, patrunjelul si telina se taie in bastonase. Se scoate pielea de pe copanele de curcan si se freaca cu sare, piper proaspat macinat si nucsoara.
  • 2 Incalziti uleiul si apoi prajiti carnea pe toate partile pana capata o culoare frumoasa ( aurie ).
  • 3 Intr-un vas termorezistent se pune morcovul, telina, ceapa si frunzele de dafin. Pe acest pat se aseaza copanele si se presara cu cimbru, patrunjel si ulei. Se adauga vinul si otetul acoperindu-se vasul cu folie de aluminiu.
  • 4 Vasul se introduce in cuptor, la o temperatura de 180°C si se lasa timp de o ora. Daca este necesar se mai adauga apa si vin in timpul coacerii.
  • 5 Indepartati oasele si taiati carnea in felii.

Sfaturi

Aceast fel de mancare poate fi facuta si cu copane de pui. In acest caz, timpul de preparare va fi semnificativ mai scurt.

Portii

Se pun copanele prajite pe o farfurie incalzita impreuna cu legumele, peste care se presara hrean ras. Serviti cu cartofi fierti asezonati cu patrunjel, ca si garnitura.

Mici secrete

Indepartarea pielii de pe copane va permite condimentelor sa patrunda mai bine in carne, creand o aroma mai buna , iar astfel, coacerea se va face mai usor.

Share