In vasul in care pregatiti varza rosie puteti pune putin chimen. Previne flatulenta.
Ingrediente
- 1 kg pulpa porc intr-o singura bucata
- 4 catei de usturoi
- 100 g ceapa
- 25 ml ulei
- 100 ml de apa
- 50 ml vin rosu
- 1 plic Vegeta Twist pentru carne de porc
- Varza rosie inabusita:
- 700 g varza rosie
- 1 lingura de zahar
- 2 linguri de otet alb
- 150 ml de apa
- ¼ lingurita chimen macinat
- 25 ml ulei
- ½ lingurita de sare
- Galuste:
- ½ drojdie uscata
- 125 ml de lapte
- 250 g faina
- 1 lingurita sare
- 1 ou
Am folosit
Vegeta Natur Condimente pentru carne de porc 20g
Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!
Complicat 6 Persoane 90 min
- 1 Frecati carnea de porc cu usturoi si taiati-o in felii.
- 2 Presarati peste carne Vegeta Twist pentru carne de porc, puneti-o intr-o tava de copt si lasati-o la marinat timp de 30 minute.
- 3 Adaugati ceapa taiata sferturi, putina apa, vin si ulei.
- 4 Acoperiti si introduceti in cuptorul preincalzit la 200° C.
- 5 Acoperiti si introduceti in cuptorul preincalzit la 200° C.
Varza rosie inabusita:
- 1 Varza se curata, se taie in fasii subtiri si se pune in ulei incins.
- 2 Adaugati sare, chimen macinat si apa, dupa care se acopera si se fierbe timp de 25-30 de minute.
- 3 Se adauga zaharul, otetul si se fierbe fara capac cateva minute.
Galuste:
- 1 Drojdia, zaharul si laptele cald se amesteca si se lasa sa creasca timp de 10 minute. Se adauga faina, sarea, oul si drojdia.
- 2 Framantati aluatul, acoperiti cu un capac si lasati sa creasca timp de 2 ore. Intindeti aluatul si formati galustele, dupa care mai lasati-le la crescut pe o suprafata presarata cu faina aproximativ 20 de minute.
- 3 Puneti galustele intr-un vas cu gauri si gatiti-le la aburi. Gatiti pentru aproximativ 15 minute fără a ridica capacul. Scoateti-le cu grija si serviti.