Meniu Cautare

Friptura perfecta de ton trebuie sa fie bine arsa la exterior, si roz si moale in mijloc. Tonul se usuca usor, astfel, asigurati-va ca il veti pastra suculent prin prepararea lui in ulei de masline mediu incins, dar nu foarte incins.

Ingrediente

800 g file de ton proaspat
1 crenguta de rozmarin
1 crenguta de fenicul
4 catei de usturoi
100 ml ulei de masline extravirgin
100 g rucola
70 g porumb
1 portocala rosie (100g)
8 masline negre
Otet balsamic
sare
piper negru
1 lingura Vegeta

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane 25 min

  • 1 Clatiti si uscati tonul. Taiati fileul in bucati mici.
  • 2 Pregatiti sosul. Amestecati frunzele de rozmarin tocate, feniculul si usturoiul cu uleiul de masline. Presara o lingura de Vegeta peste bucatile de ton, asezati-le in sosul preparat si lasati la marinat timp de aproximativ 10 minute.
  • 3 Prajiti bucatile de ton pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei incins pana cand tonul capata in interior o culoare roz .Adaugati peste ton sosul ramas.
  • 4 Aranjati totul pe un pat de salata facuta din rucola si porumb. Adaugati cuburile de portocala rosie si maslinele, dupa care stropiti cu ulei de masline si otet. Aranjati fripturile de ton prajit pe partea de sus. Se stropesc cu un pic de sos si se servesc in acest fel.