Meniu Cautare

Se poate servi si in pahare de cocktail, decorate cu legume taiate, aranjate pe scobitori, si asezate pe partea de sus a paharului.

Ingrediente

800 g tomate
2 ardei iuti verzi
1 castravete mic
100 g ceapa
100 g paine alba veche de o zi
4 catei de usturoi
100 ml ulei de masline
2-4 linguri de otet de vin
sare
piper proaspat macinat
800 ml apa
1 lingura Vegeta

Pentru garnitura:
1 ardei iute verde
1 ceapa
1 rosie mai mare
100-150 ml paine alba

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 6 Persoane 60 min

  • 1 Se fierb 800 ml apa, peste care se adauga Vegeta si apoi se lasa la racit. Se taie o paine in bucati si se inmoaie intr-o cantitate mica din supa obtinuta.
  • 2 Ardeiul, castravetii si rosiile curatate se amesteca cu painea inmuiata, usturoiul, uleiul de masline, otetul de vin si supa cu Vegeta racita. Toate indredientele trebuie sa formeze un amestec omogen.
  • 3 Pentru preparare este nevoie de vas corespunzator unde este asezata compozitia, peste care se adauga piper proaspat macinat si sare dupa gust.
  • 4 Se acopera si se lasa in frigider timp de aproximativ 3 ore pentru a fi bine racit.
  • 5 Inainte de servire se prepara urmatoarele ingrediente: rosii tocate, ceapa si boia de ardei. Se taie painea in cuburi mici si se prajeste putin in unt.

Portii

Compozitia de "gazpacho" se imparte in boluri mici si fiecare bol se orneaza cu ajutorul feliilor de legume si paine prajita.

Mici secrete

Aceasta supa are un gust proaspat, accentuat, nu numai datorita procesului de racire, ci si datorita legumelor proaspete alese.