Meniu Cautare

Stoarceti sucul de la o lamaie peste peste inainte de a fi preparat pentru aroma.

Ingrediente

400 g paste
1 cutie cubulete rosii (390 grame)
100 g ceapa
1 ardei iute
200 g paste pappardelle sau fettucine
50 ml ulei de masline extravirgin
2 catei de usturoi
1 lingura zahar
1 lingura frunze de busuioc proaspat
2 linguri suc de lamaie
1 lingura Vegeta
50 g parmezan ras

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Simplu 4 Persoane 45 min

  • 1 Incalziti uleiul de masline intr-o cratita si prajiti usor ceapa pana se inmoaie si devine aurie. Adaugati usturoiul tocat si ardeiul rosu taiat rondele, amestecati din cand in cand si continuati sa prajiti.
  • 2 Amestecati rosiile cubulete, zaharul, busuiocul maruntit si o lingura de Vegeta. Gatiti totul la foc mic timp de 15-20 de minute, adaugand apa din cand in cand pana se formeaza un sos.
  • 3 In timp ce sosul se gateste, separat se fierb pastele, dupa care se scurg si se amesteca cu putin ulei de masline.
  • 4 Taiati pestele in bucati mijlocii si prajiti-l in ulei de masline intr-o tigaie pana capata o culoare frumoasa aurie. Se adauga pestele in sosul preparat si se mai gateste cateva minute pentru a se amesteca aromele.
  • 5 Aranjati pestele impreuna cu rosiile pe un pat de paste pappardelle sau fettucine si serviti cu parmezan ras deasupra.