Ungeti cu ulei pieptul de rata prajiti-l intr-o tigaie fierbinte non-aderenta, pentru a preveni arderea uleiului sau lipirea carnii.
Ingrediente
- 800 g piept de rata (pieptul de la 2 rate)
- 4 linguri ulei
- 80 g stafide
- 70-100 ml brandy
- 50 g muguri de pin prajiti
- 50 ml ulei de masline
- 1 lg otet balsamic
- sare
- 150 g rucola
- 2 lg seminte de rodie
- 1 lingura Vegeta
Am folosit
Clasic
Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!
Simplu 4 Persoane 60 min
- 1 Prajiti pieptul de rata in ulei incins. Transferati-l in tava de copt, presarati o lingura de Vegeta, adaugati aproximativ 150-200 ml de apa, dupa care se acoperă cu folie de aluminiu si se coace in cuptorul incins la 200° C timp de aproximativ 40 de minute.
- 2 Inmuiati stafidele in brandy si scurgeti-le inainte de a le utiliza.
- 3 Feliati pieptul de rata odihnit in felii subtiri.
- 4 Combinati ulei de masline cu otet balsamic si un praf de sare. Aranjati feliile de carne pe o farfurie de servire, asezati deasupra rucola, presarati mugurii de pin, stafidele si semintele de rodie.
- 5 Se stropeste totul cu putin ulei de masline si otet balsamic, dupa care se serveste.