Meniu Cautare

Ungeti cu ulei pieptul de rata prajiti-l intr-o tigaie fierbinte non-aderenta, pentru a preveni arderea uleiului sau lipirea carnii.

Ingrediente

800 g piept de rata (pieptul de la 2 rate)
4 linguri ulei
80 g stafide
70-100 ml brandy
50 g muguri de pin prajiti
50 ml ulei de masline
1 lg otet balsamic
sare
150 g rucola
2 lg seminte de rodie
1 lingura Vegeta

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Simplu 4 Persoane 60 min

  • 1 Prajiti pieptul de rata in ulei incins. Transferati-l in tava de copt, presarati o lingura de Vegeta, adaugati aproximativ 150-200 ml de apa, dupa care se acoperă cu folie de aluminiu si se coace in cuptorul incins la 200° C timp de aproximativ 40 de minute.
  • 2 Inmuiati stafidele in brandy si scurgeti-le inainte de a le utiliza.
  • 3 Feliati pieptul de rata odihnit in felii subtiri.
  • 4 Combinati ulei de masline cu otet balsamic si un praf de sare. Aranjati feliile de carne pe o farfurie de servire, asezati deasupra rucola, presarati mugurii de pin, stafidele si semintele de rodie.
  • 5 Se stropeste totul cu putin ulei de masline si otet balsamic, dupa care se serveste.