Incercati sa adaugati 1-2 linguri de zeama de lamaie in risotto inainte de a fi gata. Orezul Arborio are bobul perfect pentru risotto din cauza continutului sau ridicat de amidon; pe masura ce adaugati lichid in risotto, boabele elibereaza amidon si absorb lichidul, iar acest lucru face ca acest risotto sa devina cel mai bun si cremos.
Ingrediente
- 600 g file de cod
- 250 g orez Arborio
- 1 bulb fenicul
- 150 ml smantana
- 200 ml vin alb sec
- 50 ml vin pentru desert sau vin de Porto
- 60 ml ulei de masline
- sare
- piper negru
- 1 lingura marar tocat
- 1 lingura mustar
- 1 lingura rozmarin maruntit
- 1 lingura Vegeta Mediteranean
Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!
Simplu 4 Persoane 45 min
- 1 Taiati feniculul felii si asezonati-l cu sare. Adaugati ulei de masline si prajiti-le cateva minute pe ambele parti, dupa care scoteti-le pe o farfurie. Puneti fileurile de cod in uleiul ramas, asezonati cu o lingura de Vegeta Maediteranean si stropiti cu vin alb sec.
- 2 Adaugati orezul pe care l-ati gatit in prealabil al-dente si rozmarinul, amestecati si lasati pe foc cateva minute. Incorporati apoi vinul pentru desert sau vinul de Porto amestecand bine. Smantana amestecata cu mustarul se adauga peste orezul asezonat cu sare si piper dupa gust.
- 3 Aranjati pe farfurie feliile de fenicul deasupra fileurilor de cod preparate, acoperiti si mai lasati sa se odihneasca preparatul 5 minute.
- 4 Presarati marar inainte de servire.