Meniu Cautare

Aceasta reteta cu piept de curcan este pentru un Craciun modern si poate inlocui cu success reteta clasica de curcan umplut la cuptor. Untul adaugat va impiedica uscarea carnii, facand astfel ca aceasta reteta sa fie suculenta si gustoasa.

Ingrediente

1 piept de curcan, cam 800g
piper
paste pentru lasagna, 2 pachete, 250 g fiecare
50-100 g unt
100 g prune uscate, fara samburi
2 mere
300 g struguri
200 g ciuperci champinion mici
50 ml ulei
250 g pancetta
1 lingura Vegeta

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane 60 min

  • 1 Folositi un cutit ascutit pentru a separa pieptul de curcan si a forma o friptura mare.
  • 2 Acoperiti-o cu o folie transparenta si bateti-o cu grija cu un ciocan. Folia va face ca pieptul de curcan sa nu se rupa.
  • 3 Se presara o lingura de Vegeta peste pieptul de curcan. Aranjați pastele pentru lasagna pregatite in prealabi, pe partea de sus a pieptului de curcan.
  • 4 Untul se topeste si se toarna peste pieptul de curcan, peste care se adauga de asemenea prunele, merele decojite si feliate in mijlocul pieptului. Rulati pieptul de curcan, acoperiti-l cu felii lungi de pancetta si puneti-l in vasul ce urmeaza a fi bagat la cuptor.
  • 5 Ceapa se curata de coaja si se taie in sferturi. Aranjati ceapa, feliile de mere, strugurii si ciupercile in jurul ruladei. Se stropesc cu putin vin si ulei.
  • 6 Coaceti rulada in cuptorul incins la 200° C timp de aproximativ 40 de minute.
  • 7 Inainte de a portiona rulada, lasati-o sa se raceasca putin. Peste fiecare felie se presara sos din tava si se aseaza pe un pat de paste impreuna cu fructele coapte si ciupercile.

Mici secrete

Daca strugurii nu sunt de sezon, ii puteti inlocui cu 100g de stafide sau smochine uscate.