Meniu Cautare

Abundenta de ierburi proaspete este caracteristica bucatariei belgiene, iar unul dintre exemplele tipice este reteta care urmeaza. Interesanta este, insa, proportia egala dintre carne si legume – cantitatile sunt in deplina armonie!

Ingrediente

30 g de unt
300 g morcov
450 g praz (numai partea alba)
10 ceape albe
1 kg de pui (pulpa de pui si piept)
1 lingura Vegeta Gust de Gaina
piper proaspat macinat
1 legatura de patrunjel
1 legatura mica de cimbrisor proaspat
1 legatura mica de tarhon proaspat
dafin
300 ml de apa
450 g mazare congelata
200 g broccoli

Am folosit

Vegeta Gust de Gaina

Vegeta Gust de Gaina

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 6 Persoane60 min

  • 1 Se topeste untul, se adauga morcovul si prazul taiati inele si se soteaza.
  • 2 Taiati puiul in bucati, presarati Vegeta Gust de Gaina si piper si aranjati-l peste legume.
  • 3 Peste legume si carne se presara patrunjelul proaspat taiat, cimbrul, tarhonul si foile de dafin. Se adauga apa si se soteaza timp de 20 de minute. Se verifica din cand in cand.
  • 4 Adaugati mazarea, buchetelele mici de broccoli si sotati pentru alte 20 de minute.

Sfaturi

Acest fel de mancare se poate face mai gros daca adaugati o lingurita de faina cu amidon, amestecata cu putina apa.

Portii

Puiul cald se serveste cu legume.

Share