Meniu Cautare

In pivnita de vinuri "Feniks" din Viškovo, mai sus de Rijeka, Zivko Milošić, bucătar, pregatea pe un semineu vechi, un preparat dalmat (peka) din diferite tipuri de carne. Deoarece persoanele care isi pot permite acest fel de mancare sunt putine, noi in bucataria Vegeta am adaptat reteta pentru bucataria moderna.

Ingrediente

2 kg carne de vitel
4 linguri de ulei
Bacon afumat
2 catei de usturoi
Parunjel
Piper
Sare
2 kg cartofi
1 lingura Vegeta

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 8 Persoane110 min

  • 1 Taiati bacon-ul marunt. Se prepara un amestec din bacon, patrunjel, usturoi, Vegeta si suc de lamaie dupa gust. Se amesteca totul bine.
  • 2 Se taie carnea ca pentru friptura, se bate bine si se adauga condimente de sezon si piper. Se pune deasupra amestecul preparat si se ruleaza. Legati rulada cu un fir de ata pentru a o fixa si adaugati sare.
  • 3 Puneti ulei intr-o oala de copt si taiati cartofii in felii groase. Se asezoneaza cu sare, piper si se amesteca bine.
  • 4 Rulada de carne se pune peste cartofi si se acopera vasul cu un capac etans sau cu folie.
  • 5 Se baga in cuptorul incalzit in prealabil la 200 °C. Cand rulada de carne este pe jumatate coapta, intoarceti-o, iar daca mai este nevoie, puneti putina apa. Se lasa in cuptor timp de aproximativ o 1h si 50 minunte.

Sfaturi

Este important ca folia de aluminiu sa fie intinsa bine deasupra vasului, pentru a nu se usca rulada in timpul coacerii.

Portii

Cand rulada de carne s-a facut, scoateti ata si taiati-o in feli. Se serveste impreuna cu cartofi si salata dupa gustul dumneavoastra.

Share