Meniu Cautare

Fie ca este vorba de usurinta modului de preparare, de timpul necesar sau de gustul lor excelent, tonul si orezul sunt doua feluri de mancare extrem de apreciate in anotimpul cald. Vinul alb si usturoiul ofera orezului gustul mediteranean necesar. Setaţi cronometrul la 25.

Ingrediente

320 g orez de Arborio
3 linguri ulei de masline
1 ceapa
2 catei de usturoi
100 ml vin alb
1 lingura Vegeta
200 ml rosii pasate
2 cutii ton in ulei
sare
piper
1 lingura patrunjel tocat
branza rasa

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane25 min

  • 1 Se prajeste ceapa tocata, in uleiul de masline incalzit, pana devine aurie.
  • 2 Se adauga usturoiul zdrobit, orezul spalat si scurs, prajindu-le pentru scurt timp.
  • 3 Se adauga vinul – se poate adauga si apa daca este necesar – in timp ce se amesteca la foc mic.
  • 4 Adaugati rosiile pasate si lingura de Vegeta.
  • 5 Cand orezul este aproape fragezit, se adauga tonul scurs si se presara patrunjel.

Portii

Se serveste imediat adaugand branza rasa.

Share